Keszthely Balaton Központjának fejlesztése

2020 őszén a Magyar Művészeti Akadémia ötletpályázatot írt ki a keszthelyi strand és környékének fejlesztésére, ami alapján a későbbiekben folytatódhat a tervezési koncepció megalkotása más meghívott tervező cégekkel. Az ötletpályázat célja, hogy felhasználási javaslatokat, muníciót adjon a városvezetésnek és beruházóknak a tervezéshez.

A tervezési terület Keszthely városi strandja és környéke, amely a városhoz képest kulturálisan és építészetileg is lemaradásban van. A tervezett állapot a Balaton fővárosához méltóan megjelenő partközeli központ.

 Az építészeti koncepció főbb kulcsszavai: Balatonparthoz illeszkedő léptékű épületek, természetközeliség, ligetes kialakítás, organikus formák, szabadstrand hatás, apró köves part a hullámtörő sziklák és a strandok kellékeit képző bejáró vaslépcsők helyett, családközpontú strand, vendéglátó szolgáltatások és többfunkciós egységek.

A pályázatot Várnai Bence barátommal készítettem, melyre elismerés díjazást kaptunk, így további workshopok alkalmával a díjazott pályázókkal együtt részt vehetünk a tervezési koncepció megalkotásában.